Over Studio Hellas

Mickey Buiting

Ik ben het gezicht achter Studio Hellas, een doodnormale 28-jarige jongeman uit de Achterhoek. Terug op school had ik een rekenboek zonder rekensommen maar vol tekeningen. Na een kantoorbaan die totaal niet bij me paste, opperden mijn ouders: “Waarom ga je niet tatoeëren?”

En zo begon mijn avontuur. Tatoeëren stelt me in staat mijn creativiteit te uiten, mijn eigen baas te zijn en mensen blij te zien binnenkomen en vertrekken. Wat kan er beter zijn? Inmiddels mag ik mezelf al meer dan 5 jaar fulltime tatoeëerder noemen.

Studio Hellas

Maar wat betekent ‘studio’ Hellas eigenlijk? Hellas is de Griekse benaming voor Griekenland. Mijn opa was Grieks en elke keer als we landden op het kleine vliegveld in Kalamata, voelde het als thuiskomen. Dus wilde ik graag een stukje van mijn Griekse achtergrond in de naam van de shop verwerken.

In mijn werk zie je vaak dikke lijnen en een specifieke vorm van shading terugkomen, namelijk whipshading en peppershading. Ik hoop mijn eigen stijl verder te ontwikkelen door deze combinatie van dikke lijnen en shading. In dit prachtige vak ben ik altijd een leerling en is er altijd ruimte voor verdere groei en ontwikkeling.

Wat moet ik nog meer hier neerzetten? Eerlijk gezegd, ik heb geen idee. Ik hoop dat dit jullie een beetje een idee geeft van wie het gezicht achter Studio Hellas is!