Verzorging

Verzorging van Nieuwe Tattoo's: De Sleutel tot Langdurig Plezier

Bij Studio Hellas begrijpen we dat je nieuwe tattoo meer is dan alleen inkt op je huid; het is een kunstwerk, een expressie van jouw persoonlijkheid en stijl. Om ervoor te zorgen dat je tattoo er niet alleen meteen fantastisch uitziet, maar ook in de loop der jaren blijft stralen, is de juiste verzorging essentieel.

 1. Houd het schoon en droog: Na het verlaten van onze studio, zal je tattoo artist je tattoo bedekken met een steriel verband. Laat dit verband ten minste 2-4 uur zitten om bloedingen en infecties te voorkomen. Na het verwijderen van het verband, was je de tattoo zachtjes met lauw water en een milde, ongeparfumeerde zeep. Dep het voorzichtig droog met een schone, zachte doek.

2. Aanbrengen van een dunne laag zalf: Breng een speciale tattoo-zalf aan zoals Balmtattoo. Dit zal helpen bij het hydrateren en beschermen van je tattoo tegen uitdroging. Gebruik de zalf spaarzaam; een dunne laag is voldoende. Overmatig gebruik kan verstoppingen veroorzaken. Doe dit ongeveer 1 tot 2 weken afhankelijk van de tattoo.

3. Vermijd overmatige blootstelling aan water: Probeer gedurende de eerste twee weken na het tatoeëren overmatig contact met water te vermijden, zoals zwemmen of lange, hete douches. Dit kan het genezingsproces vertragen en het risico op infectie vergroten.

4. Niet krabben of pulken: Je nieuwe tattoo kan jeuken terwijl het geneest, maar het is van cruciaal belang om niet te krabben of aan de korstjes te pulken. Hierdoor kunnen littekens ontstaan en kan de kleurintegriteit worden aangetast.

5. Bescherm tegen de zon: Zodra je tattoo volledig is genezen, is het essentieel om het te beschermen tegen directe blootstelling aan de zon. Gebruik altijd een zonnebrandcrème met een hoge SPF om vervaging van de kleuren te voorkomen.

6. Raadpleeg ons: Heb je vragen over de verzorging van je nieuwe tattoo? Aarzel niet om contact op te nemen met Tattoo Studio Hellas. We staan altijd klaar om je te adviseren en te begeleiden bij het behouden van de pracht van je tattoo.

Bij Studio Hellas streven we naar het leveren van niet alleen buitengewone tatoeages, maar ook naar het verstrekken van de juiste nazorginformatie, zodat je tattoo er jarenlang fantastisch uitziet. Volg deze eenvoudige stappen, en je kunt vol vertrouwen genieten van je nieuwe kunstwerk.

pexels-cottonbro-studio-4125672

Het Genezingsproces van een Tattoo: Van Inkt tot Prachtige Kunst

Fase 1: Direct na het tatoeëren (0-2 dagen)

Direct na het tatoeëren: Nadat je tattoo klaar is, zal je tattoo-artiest de getatoeëerde huid bedekken met een steriel verband of folie om te beschermen tegen vuil en bacteriën.

Bloeden en afscheiding: In de eerste paar uur na het tatoeëren kan er wat bloed, inkt en helder vocht uit de tattoo lekken. Dit is normaal en wordt meestal gestopt door het verband.

Fase 2: Korstvorming en jeuk (3-7 dagen)

Korstvorming: Na ongeveer 3 tot 4 dagen begint je tattoo te korsten. Dit zijn dunne korstjes die zich vormen op de getatoeëerde huid. Het is belangrijk om niet aan deze korstjes te krabben, omdat dit littekens kan veroorzaken en de kleur van de tattoo kan aantasten.

Jeuk: Je nieuwe tattoo kan gaan jeuken. Het is cruciaal om niet te krabben, maar je kunt voorzichtig de jeukende plekken deppen.

Fase 3: Schilfering en vervaging (7-14 dagen)

Schilfering: Na ongeveer een week beginnen de korstjes af te vallen en kan de tattoo beginnen te schilferen. Dit is een natuurlijk onderdeel van het genezingsproces. Blijf de tattoo schoonhouden en hydrateren.

Fase 4: Genezing voltooien (2-4 weken)

Vervaging: Gedurende deze periode kan de tattoo er vervaagd uitzien. Dit is normaal en te wijten aan het genezingsproces van de huid. Maak je geen zorgen; de kleuren zullen na verloop van tijd weer helderder worden.

Volledige genezing: Na ongeveer 2 tot 4 weken is je tattoo meestal volledig genezen. Het zal eruitzien zoals bedoeld, met heldere kleuren en scherpe lijnen.

Fase 5: Nazorg (voor altijd)

Bescherming tegen de zon: Zodra je tattoo is genezen, moet je altijd zonnebrandcrème met een hoge SPF gebruiken om te voorkomen dat de kleuren vervagen als gevolg van blootstelling aan de zon.

Algemene verzorging: Blijf je tattoo hydrateren met een ongeparfumeerde, niet-comedogene lotion om de huid gezond te houden.

Raadpleeg een professional: Als je ooit vragen hebt of problemen ondervindt met je tattoo, neem dan contact op met je tattoo-artiest of een dermatoloog voor advies.

Je tattoo insmeren

Balm Tattoo is een zorgvuldig samengestelde, speciale tattoo-zalf die ontworpen is om je kunstwerk op de huid de best mogelijke nazorg te bieden. Als je net een nieuwe tattoo hebt laten zetten, is het insmeren met Balm Tattoo een cruciale stap in het behoud van de schoonheid en kwaliteit van je tattoo.